Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i z niecierpliwoscią przyglądam się rozwojowi moda. Jestem wielkim fanem gry Heroes of Might & Magic, a druga część jest moją ulubioną (Mimo togo, że większość zawsze wybierze 3 ) Niestety moje możliwości graficzne są bardzo ograniczone, więc w ten sposób nie jestem w stanie dołożyć cegiełki, ale jeśli przyda się pomoc programisty, to może będę w stanie jakoś was wesprzeć (Niestety nie mam pojęcia w jakiej technologii pracujecie)
Uhm Vampire
Messages : 446 Quality Points : 477 Registration Date : 2015-07-17 Age : 29 Location : Poland
Subject: Re: Polskie powitanie 2016-06-04, 22:41
Witaj! Ja nie zajmuję się programowaniem, także wiele Ci nie pomogę, natomiast Orzie może ci powiedzieć w tym temacie ciut więcej. Na pewno najwięcej pracy wykonywane jest za pomocą skryptów ERM, Feanor modyfikuje też częściowo sam kod gry. Jeśli chcesz, mogę ich trochę podpytać, na pewno docenią każdą pomoc
Wreszcie po dużych problemach się zalogowałem :-) Znakomite forum bo chyba jedyne międzynarodowe z językiem polskim. Warto zatem wesprzeć. Grę w Heroes II zacząłem nietypowo bo... mobilnie! fheroes2 to moja pierwsza styczność z grą. Nie grałem jeszcze w wersję podstawową! :-):-):-) Gra oczywiście znakomita. Zresztą nie różni się zasadniczo od HIII. A to była moja pierwsza ulubiona gra. HII niewiele jej ustępuje i też jest moją ulubioną. Zatem mam nadzieję na dobrze spędzony czas tutaj :-)
Uhm Vampire
Messages : 446 Quality Points : 477 Registration Date : 2015-07-17 Age : 29 Location : Poland
Subject: Re: Polskie powitanie 2016-06-18, 04:46
Witaj! Parokrotnie się zabierałem za fheroes, przede wszystkim po to, by widzieć na mapie coś więcej niż najbliższy zagajnik , niestety natłok rzeczywistej pracy i rysowanie grafik nie pozwoliły mi ostatecznie pochylić się nad tym silnikiem. Na szczęście zostały jeszcze tylko dwa tygodnie do wakacji i w końcu będę mógł trochę poszaleć z mapami z Project Ironfist, a do tego spróbuję się zmierzyć z kilkoma trudniejszymi scenariuszami z sieci
Mam cichą nadzieję, że w fheroes 2 poprawili AI tak jak to zrobili w Hocie, niestety intelekt przeciwnika komputerowego w H2 pozwalał bez większego trudu wyprowadzić w pole wielokrotnie silniejszego bohatera
qlczas_PL Pikeman
Messages : 38 Quality Points : 20 Registration Date : 2016-12-21 Age : 38 Location : Cracow
Subject: Re: Polskie powitanie 2018-03-27, 04:48
Cześć, jacyś poloniści cisną w moda?
Ragoon Minotaur
Messages : 358 Quality Points : 352 Registration Date : 2016-05-30 Age : 27 Location : Wrocław, Poland
Subject: Re: Polskie powitanie 2018-03-27, 05:12
Cześć, ja
Krótko o mnie: Pracuje nad modem od początku czerwca 2016, namierzyłem forum przez stronę moda na facebooku. Zacząłem od poprawiania portretów i potworów, potem doszły budynki na mapę i animacje, główne menu i teraz pracuję nad trzema rysunkami na tło wybierania mapy
Mam 20 lat, interesuję się nauką, grami i rysunkiem/grafiką. Uczę się informatyki i jestem ogromnym fanem serii Dark Souls
Messages : 38 Quality Points : 20 Registration Date : 2016-12-21 Age : 38 Location : Cracow
Subject: Re: Polskie powitanie 2018-03-27, 05:57
Ja się z ponad rok temu zapisałem na testy bo grałem w wersje 2013. Ogólnie pracuje jako QA i też trochę koduje (ostatnio w Javie) ale raczej z modem nie pomogę nic oprócz testów. W herosy gram wszystkie od zawsze ale 2jeczka będzie moją ulubioną forever, to już raczej z sentymentu. Dlatego ten mod to dla mnie nie lada gratka
Ragoon Minotaur
Messages : 358 Quality Points : 352 Registration Date : 2016-05-30 Age : 27 Location : Wrocław, Poland
Subject: Re: Polskie powitanie 2018-03-27, 07:00
Ja mam za to mało popularną opinię i największą sympatią dzielę Heroes 5, kupił mnie styl artystyczny, równie bajkowy jak w H2 urok i własne, przemyślane mechaniki :p Niestety gra przeciwko kilku komputerom (np 1vs7) jest niemożliwa, bo obliczanie ich tur trwa potem już po kilkanaście minut.
Heroes 3 jest zaraz po niej, ale styl ma.. po prostu jakiś tam ma, bez szału. Za to grywalnością nadrabia, o wiele szybciej się gra w 2D No a H2 to połącznie powyższych, aczkolwiek najmniej z tej trójki w nią grałem.
Ogrywałem też ostatnio Heroes 7, i była w porządku, ale styl mnie odrzucił. Została jeszcze szósteczka do przetestowania, mam z ostatniego CD-Action kodzik
Grałam w 4, 3 i 2. W malejącej kolejności Uwielbiam dwójkę, jej grafika i prostota bardziej do mnie trafiają niż złożoność trójki albo skomplikowane questy czwórki. Szczególnie lubię kampanię podstawową (Wojny o Sukcesję).
Ragoon Minotaur
Dzień dobry, cześć i czołem. Przybywam z województwa Łódzkiego. Na stronę nadziałem się, gdyż usłyszałem szeptanym marketingiem z czeluści pewnego imageboardu (podpowiedź to: /vr/) o stabilnej wersji 0.8.0. dla Homm2 i trafiłem tutaj. Najkrócej mówiąc, seria Homm zaczęła się od dwójki, a potem trójki, nad którą spędziłem dużo czasu na początku millenium. Po prawie 15-tu latach przy pomocy GoGu wróciłem do serii 1-3 i tak sobie meczę kampanie mając więcej pojęcia o strategiach i gra się naprawdę przyjemnie. Przy okazji podstawy jak HD/Hota dla trójki, a succesion wars słyszałem sporadycznie, aż padło hasło, że jest już w bardzo grywalnym stanie.
Subject: Re: Polskie powitanie 2021-02-15, 08:14
Cześć, jest szansa, że może uda się wydać kolejną wersję, muszę jeszcze popchnąć tylko ostatni ekran bitwy barbarzyńców.
________________________ Well, Roland, it seems I've won our little contest. But don't worry. Not only have I decided to spare your life, but I am appointing you monarch of the Western Tower. Perhaps I will come and visit your splendid court, when you are not entertaining important rats and spiders.
Cześć wszystkim, tu Marcin, zarejestrowałem się, będąc pod kolosalnym wrażeniem moda przenoszącego drugą częśc HoM&M (moja ulubiona część na równi z czwórką) na silnik trójki. Odkryłem go dość niedawno, mimo wersji beta i tak zrobił na mnie niesamowite wrażenie (zwłaszcza świetnie wykonane grafiki do "nowych elementów" i fakt, że generalnie wszystko działa tak dobrze).
Messages : 56 Quality Points : 42 Registration Date : 2015-07-30 Age : 29 Location : Poland
Subject: Re: Polskie powitanie 2024-03-05, 04:02
Hej! Miło was widzieć na naszym polskim podwórku Mam nadzieję, że zostaniecie na forum na dłużej albo będziecie wpadać co jakiś czas
dodge, Jorosan and zaisty like this post
zaisty Peasant
Messages : 2 Quality Points : 0 Registration Date : 2024-10-04 Age : 39 Location : Polska
Subject: Cześć wszystkim! 2024-10-04, 13:20
Witajcie, Na imię mi Wojtek, rocznik '84. Znalazłem to forum szukając map do Heroes'ów 2. Pierwszy raz zagrałem w tą część bedąc dzieckiem z komputerem klasy PC 486SX. Graliśmy wtedy po LANie w jednym pokoju (każdy przyniósł swój komputer) u kolegi. Nostalgia i sentyment starych pięknych czasów. Teraz po latach co jakiś czas wracam. Pozdrawiam Was, trzymajcie się!